עוגת גבינה קרה עם קרמו פירות יער
על תחתית קרנץ שוקולד לבן וקראמבלס
מצרכים לקרמו פירות יער:
240 גרם פירות יער
100 גרם שמנת מתוקה
3 חלמונים
20 גרם קורונפלור
30 גרם חלב
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 גרם ג'לטין
10 גרם מים
למוס גבינה לימוני
250 גרם גבינה 9%
250 גרם גבינת טוב טעם או טבורוג
250 גרם גבינת שמנת
150 גרם אבקת סוכר
תמצית וניל איכותית
10 גרם גרידת לימון
500 גרם שמנת מוקצפת למרקם יוגורט
לשטרוייזל שקדים ווניל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר חום דמררה
75 גרם אבקת שקדים
100 גרם קמח
לתחתית קרוסטיון (קרנץ משוחזר) שוקולד לבן
80 גרם שטרוייזל שקדים אפוי
125 גרם שוקולד לבן מומס
25 גרם פייטה (שברי וופל מקורמלים)
35 גרם פצפוצי אורז גרוסים מעט
אופן ההכנה:
מתחילים עם קרמו פירות היער (יש להקפיא לשעתיים שלוש מראש)
- בקערה קטנה מערבבים את הגלטין והמים ומניחים לספיחת נוזלים.
- בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ופירות יער.
- במקביל בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה ידנית קורונפלור וחלב, מוסיפים פנימה חלמונים ומערבבים היטב.
- כאשר תערובת השמנת והפירות רותחים מבצעים השוואת טמפרטורות, שופכים מחצית מתערובת הרותחת את קערת החלמונים, טורפים היטב עם מטרפה ומחזירים בחזרה לסיר עם תערובת השמנת והפירות הנותרים.
- מחזירים לאש ומבשלים עד לרתיחה והסמכת הקרם תוך כדי ערבוב נמרץ כדקה.
- מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וטוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים את מסת הגלטין וטוחנים שוב לקרם אחיד.
- מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתבנית שקעים מיני חצי כדור (קוטר 3.5) מקפיאים.
למוס גבינה לימוני
- מערבבים היטב גבינת שמנת, גבינה לבנה, גבינת טוב טעם או טבורוג , אבקת סוכר, וניל וגרידת לימון עם מטרפה ידנית.
- במקביל מקצפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה במרקם יוגורט סמיך.
- מקפלים את השמנת המתוקה למסת הגבינה עד לקבלת מסה אחידה.
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתבנית שקעים. (בתמונה תבנית שקעים בקוטר 8 גובה 3 ס"מ) דוחסים במרכז כל שקע חצי כדור של קרמו פירות יער ומיישרים את המוס מעל בעזרת פלטה ומקפיאים.
להכנת שטרוייזל שקדים וניל וקרוסטיון (קרנץ משוחזר) לתחתית
- מכינים שטרוייזל – מעבדים את החמאה הסוכר הקמח ואבקת השקדים במעבד מזון או במיקסר מצוייד בוו גיטרה עד לפירורים.
- מפזרים על תבנית אפייה באופן אחיד ואופים בחום של 170 מעלות כ 10-12 דקות.
- לוקחים 80 גרם שטרוייזל אפוי ומערבבים אותו עם שוקולד מומס, שבבי פייטה ופצפוצי אורז.
- משטחים בין 2 ניירות אפייה, מקררים מעט וקורצים עם רינג לגודל הרצוי. כאן במתכון רינג קוטר 8.
להרכבת הקינוח
- מחלצים את מוס הגבינה מהסיליקון, מניחים על תחתית קרנץ' שוקולד לבן משוחזר מעל מפזרים ומצמידים פירורי שטרוייזל שקדים.
חג שבועות שמח!
אורלי אליהו - שף קונדיטורית
מאמינה שעם אהבה זה תמיד מצליח :)
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר